11.000 tot 14.000 Bomenkap langs A9 – Attentie!

Allerbeste Vrienden,
Hierbij een herinnering aan een eerdere mail dat er gelegenheid is voor een speciaal voor u ingerichte bijeenkomst op vrijdagmiddag 5 juli om 13:30 uur in Amstelveen, Stadshart, boven de bibliotheek en Venstra boekhandel. U kunt zich bij mij melden als u mee wilt.
Deze bijeenkomst is ons als Vrienden speciaal aangeboden omdat tijdens de inloopbijeenkomst morgenavond 4 juli in de Amstelstroom u misschien niet alle gewenste aandacht kan krijgen.

Zie ook het bericht van Marion Kiewik hieronder.

Met hartelijke groeten van Jo Blom


Beste dorpsgenoten,

Weliswaar is er melding gemaakt van een bijeenkomst voor Vrienden, In mijn omgeving heb ik bemerkt dat veel mensen de advertentie in het Weekblad voor Ouder-Amstel hebben gemist: Rijkswaterstaat gaat na overleg met de gemeente 11.000 tot 14.000 bomen kappen langs de A9 bij Ouderkerk. En organiseert donderdag een inloopbijeenkomst. Alle bomen – 10.000 stuks – moeten weg aan de kant van de Polderweg/Ronde Hoep, waar de weg wordt verbreed met enkele rijstroken en waar een ‘verzorgingsplaats’ wordt gebouwd om het tankstation bij Amstelveen te vervangen. Ook aan de kant van het dorp moeten duizenden bomen weg – voornamelijk voor de vernieuwing van de geluidsschermen. Waar precies en hoeveel, daarover houdt Rijkswaterstaat nog een slag om de arm; dat laten ze over aan de aannemer die straks de klus gaat uitvoeren. Kennelijk vinden ze het een stap te ver om daarvoor een eisen-programma op te stellen. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn – over zes? zeven? acht? jaar – worden nieuwe bomen geplant. We weten allemaal hoe lang het duurt voor die weer een beetje omvang hebben.

De inloopbijeenkomst is op 4 juli van 18.30 tot 21 in de Amstelstroom. Daar kunnen belangstellenden tekeningen zien, vragen stellen en… misschien ook suggesties doen over hoe dit beter kan.

Zie ook het artikel in het Weekblad van Ouder-Amstel:
https://weekbladvoorouderamstel.nl/lokaal/tot-14000-bomen-om-langs-a9-613350

Met vriendelijke groet,

Marion Kiewik

Bezoeken: 12

Geplaatst in Berichten, Nieuwsbrief.