Alweer bomenkap? 58 bomen Manege Terrein

Beste Vrienden van Ouderkerk,

Hierbij wil ik U attenderen op de aanvraag van een kapvergunning van 58 Bomen Manege Terrein 2021-025692 (zie bijlage). Na de boomkap bij de A9 en de Amstel Brug/Hoger Einde is dit de zoveelste onnodige voorgenomen bomen kap. Het manege terrein is dicht gelegen aan de Ouderkerker Plas met veel natuur en vogels. Het bestemmingsplan van de het manege terrein is nog altijd ‘Sport’ met functie aanduiding Manege. Voornemens van de eigenaar om het bestemmingplan wijziging in te dienen naar wonen zijn nog altijd niet gedaan, laat staan goedgekeurd. Het is dan ook totaal voorbarig en overbodig om nu al bomen te kappen , laat staan alle bomen. Het zou zonde zijn als er nu bomen worden gekapt waarvan in de toekomst blijkt dat het helemaal niet nodig was. Er wordt nu informatie ingewonnen bij de gemeente om vervolgstappen te kunnen bepalen.

Intussen vraag ik U om dit bericht op uw website te publiceren zodat alle Vrienden van Ouderkerk op de hoogte zijn en hun mening over de kapvergunning aanvraag kunnen vormen.

Bij voorbaat dank

Jan Kloosterboer

Bezoeken: 225

Geplaatst in Archief Manageterrein, Berichten.