Toelichting procesbegeleider David Tuinzing

Allerbeste Vrienden, goede zondagavond,
hierbij vraag ik uw aandacht voor onderstaande brief. Ik heb Janet ontmoet in de Sint Urbanuskerk, 14 maart jl toen ik daar (historische) uitleg gaf aan al het moois dat in het interieur te bewonderen is.
Tot morgenavond in De Vrije Handel en/of Amstelkerk.
Met hartelijke groeten van Jo Blom

Hallo Jo en Vrienden van Ouderkerk,

Jo, wij hebben elkaar laatst in de kerk getroffen, ik zit in het bestuur van de OVOA (deed het dankwoord), dan weet je even wie je voor je hebt 😉

Vooraf
Maandag a.s. staat de pitchavond procesbegeleider Centrumplan op het programma. Wij hebben, net als jullie, enkele zorgen en vragen rondom de stemprocedure. Met name op basis van welke criteria er gestemd gaat worden en over de rol, taak en verantwoordelijkheid van de gemeente in de aanloop naar en tijdens deze avond. Wel zijn wij van mening dat we moeten proberen met open vizier en respect de avond in te gaan. Maurice en Crys (bestuur OVOA) spreken maandagmiddag nog even met Rineke en Axel. We zullen het toch samen moeten doen.

Waarvoor ik deze mail stuur
Graag wil ik, namens de BIZ/OVOA, een korte toelichting en context geven op The Smart City Kitchen, David Tuinzing, mede nav jullie bericht in de krant met de vragen rondom dit bureau. David is 2 jaar geleden door de BIZ/OVOA gevraagd (dus niet door de gemeente) onderzoek te doen onder de ondernemers en betrokkene wat betreft ambitie, kansen, wensen en beelden aangaande Ouderkerk/het (brede) centrum. Dit omdat naar onze mening deze groep geheel niet door de gemeente werd gehoord/betrokken. Op de site van Smart City Kitchen wordt dus naar deze opdracht van de BIZ/OVOA verwezen. Lang verhaal kort, uiteindelijk heeft de gemeente niet open gestaan voor de waardevolle input die David, namens ons, heeft opgehaald. Uiteraard hebben wij onze irritatie en ontevredenheid hier meermaals over uit gesproken, helaas zonder effect. Het vervolg is bekend, de gemeente heeft haar eigen koers vervolgd en is eind vorig jaar hierop gestrand.

David is nav de memo van 25 jan. door zowel de OVOA, BIZ als stichting Amstelland aangedragen als procesbegeleider vanwege het vertrouwen in hem, zijn kennis en empathie met het dorp, de ondernemers en de omgeving. Overigens betekent dit niet automatisch dat wij/de leden voor David zullen stemmen! Het dient vanzelfsprekend te gaan om de beste procesbegeleider (van de 3). Tot slot nog 1 toelichting op jullie vraag; het project Amstelkwartier (Amsterdam) heeft geen enkele relatie met de Nieuwe Kern.

Ik hoop zo iets meer duidelijkheid te hebben gegeven over in ieder geval deze vragen die bij jullie spelen.
Mocht je nav deze mail nog vragen of onduidelijkheden hebben, mail of bel gerust.

In ieder geval tot maandag. Fijn weekend nog.

Geplaatst in Berichten, Discussiebijdrage, Updates.