Windalarm

Ingekomen bericht;


Hierbij een correctie op onze eerdere aankondiging. Inmiddels hebben we de politie begrepen dat er bij het stadhuis maximaal 35 mensen kunnen protesteren vanwege bouwwerkzaamheden. We hebben daarom onze protestactie verplaatst naar het Museumplein. Hier kunnen maximaal 1.000 mensen deelnemen. Dus geef je op! Ook was er een foutje in de geluidsoverlast cijfers van het RIVM geslopen. Hieronder het juiste bericht.

Zaterdag 6 maart om 14:00 uur: Tijd voor actie!

Windalarm organiseert een protestactie op het Museumplein tegen de geplande windturbines bij dichtbevolkte woonwijken en in natuurgebieden. We zullen het langste spandoek van Nederland onthullen. Onder het motto:

Wij houden afstand, nu de politiek nog!

De demonstratie is noodzakelijk vanwege de starre houding van de Amsterdamse politiek. Ondanks een groot gebrek aan draagvlak en de beschikbaarheid van betere alternatieven houden de coalitiepartijen (GroenLinks, D66, PvdA en SP) vast aan hun bizarre plannen. Belangrijkste bezwaar tegen de plaatsing van windturbines binnen de gemeentegrenzen is het gevaar voor de volksgezondheid. Het RIVM erkent dat 8 à 9% van de omwonenden van windmolens ernstige geluidshinder zullen ervaren bij de huidige normering. Dit leidt tot stress en daaraan gerelateerde gezondheidsklachten.
Amsterdam heeft zelfs een uitzondering bedongen op de al veel te lage afstandsnorm 600 meter van de provincie Noord Holland. Dit is onbehoorlijk bestuur en valt ook de landelijke politiek aan te rekenen.

Windalarm pleit voor een afstandsnorm van 1500 meter en het uitsluiten van plaatsing van windturbines bij bewoners en in natuurgebieden. Windturbines kunnen uitstekend op zee. De 300 nog te plannen windturbines op land zullen op zee een oppervlakte van minder dan de helft van de gemeente Amsterdam beslaan. Bovendien zijn windturbines op zee beter voor de natuur, vergen minder subsidie en zijn inmiddels de goedkoopste vorm van duurzame energie.

Omdat het besluitvormingsproces nú plaats vindt, is dit het moment om van ons te laten horen. Meld je nu aan voor deze actie en klik op een van de 4 Whatsapp groepen. We houden je dan op de hoogte.

IJburg/Zeeburgereiland: https://chat.whatsapp.com/JWRRSgv4ITKFIAtbthbLf5
Noord: https://chat.whatsapp.com/DTT0HNIjBbk0OmBiCHpubR
Zuidoost: https://chat.whatsapp.com/JiUJOPIO97B35lNcmiIBNK
Regio Amsterdam: https://chat.whatsapp.com/C4I23XH7eNg0oLEFA9MgFh

Windalarm Amsterdam

Bezoeken: 81

Geplaatst in Berichten, Windmolens.