Achter gesloten deu...

Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 1
4 november 2019 20:10

Begin 2019 start in Ouder-Amstel de Commissie Grote Projecten. De ruimtelijke projecten Dorpshart Duivendrecht, Centrumplan Ouderkerk a/d Amstel, De Nieuwe Kern, Entrada en Amstel Businesspark Zuid eisen meer aandacht want problemen rijzen de pan uit. Welke?
Daar geeft het college geen antwoord op
Opmerkelijk is dat openbare bijeenkomsten van deze commissie sinds een half jaar niet meer plaatsvinden. Dat maakt nieuwsgierig maar ook en vooral ongerust!
Ongerustheid is zeker het geval onder vele Duivendrechters als het gebiedsontwikkelingen Entrada betreft. De intentieovereenkomst tussen gemeente en eigenaren kantoren is bijna verlopen en vervalt. Op zijn vroegst volgend jaar worden een exploitatiemodel en de samenwerkingsovereenkomst verwacht.
En wat te denken van de groeiende onrust in Ouderkerk a/d Amstel als het gaat over het veelkoppig ruimtelijk monster Centrumplan? De lokale politici halen onder het mom van coproductie en coproductie – proces alles uit de trukendoos om inwoners in een staat van totale verwarring te brengen. Vervolgens, zo is te voorspellen, hakken diezelfde politici met hulp van Inicio – jaja de begeleidende organisatie van het proces – zelf vele onontwarbare dossierknopen door. Zij, de politici, zijn de volksvertegenwoordigers en hebben als puntje bij paaltje komt geen boodschap aan een echt gedragen ambitiedocument voor Ouderkerk a/d Amstel.
Het enige dat inwoners van Ouder-Amstel zeker weten is dat het bij hiervoor genoemde projecten om miljoenen euro's gaat en de eigen reserves van de gemeente jaar na jaar slinken. Dat slinken der reserves zal zeker in sneltreinvaart voortduren want ook voor alle grote ruimtelijke projecten zijn in de programmabegroting 2020 geen indicatoren opgenomen. Met andere woorden geen toepassing van indicatoren en dus een vrijbrief voor college/gemeenteraad alles achter gesloten deuren heimelijk te regelen en bij te stellen. Daarom ook geen openbare bijeenkomsten van de Commissie Grote Projecten.
Indicatoren zijn geen acties!
College, versimpel problemen bij grote ruimtelijke projecten niet. Het moet u gaan om duidelijkheid aan inwoners van Ouder-Amstel wat u op het gebied van ruimte echt aan het doen bent.

Chris van der Linden, 3 november 2019

Citaat