Bomenkap A9 en Vaste Kamer Commissie Infrastructuur en Waterstaat

Beste vrienden van Ouderkerk.

Op 16 Oktober heeft de groep Burgerparticipatie Stop Bomenkap A9 maar liefst 3094 handtekeningen aangeboden aan onze burgemeester Joyce Langenacker en wethouder Rineke Korrel.
Dit waren handtekeningen onder de zgn “zienswijzen”. Kort samengevat: wij roepen B&W op om de kapvergunning niet te verstrekken. Met goede redenen, een groot “NEE” tegen massale bomenkap.

Als volgende stap gaan we op 29 Oktober met een petitie naar de Vaste Kamer Commissie Infrastructuur en Waterstaat. In deze petitie (Zie bijlage) roepen we de 2e Kamer op om nogmaals naar de Minister en Rijkswaterstaat te gaan en het probleem van de bomenkap aan te kaarten.
Onze 3094 handtekeningen zullen we daar als copie ook overhandigen.

Ook B&W is bij deze bijeenkomst van de Vaste Kamer Commssie aanwezig. Maar niet met hetzelfde achtergrond als wij! Wij willen dat het hele plan, en zeker de bouw van het tankstation, van tafel gaat. En B&W zijn van plan om de kapvergunning wel te verstrekken, echter “onder protest”. Wij vinden nog steeds dat B&W de kapvergunning moet afwijzen op grond van goede argumenten en op grond van voortschrijdend inzicht: een formeel NEE!.
Dan zijn de Minister en Rijkswaterstaat weer aan zet om Ouder-Amstel te overrulen. Dat biedt dan weer nieuwe kansen!

Voor uw informatie bijgaand:
-de petitie die we gaan aaanbieden op 29 Oktober
-de bijlage waarin we met een aantal foto’s aantonen dat er betere plaatsen zijn voor een tankstation met veel minder natuurschade en overlast voor de omgeving..

Nogmaals: Dank voor uw handtekening! 3094 bewoners. Op onze kleine gemeente een belangrijk signaal waar B&W niet omheen kan.

Namens Burgerinitiatief Stop Bomenkap A9

Rob Fijlstra, Rits Dijkstra, Rita Smit, Monique Geurts, Peter Ekhart, Joost Bolwidt, Liesbeth Leijnse

Petitie VKC IW webversie 2 Bijlage 2 verzorgingsplaatsen pdf

Bezoeken: 12

Geplaatst in A9, Berichten.