Wake-up call

Attentie: wake up call op 26 september 2019

Om trots op te zijn:
vanmorgen bericht op Radio Noord-Holland: 1200 handtekeningen in Ouderkerk aan de Amstel tegen de bomenkap A9. Een uitstekend burgerinitiatief: alle inwoners kunnen tekenen ongeacht hun politieke kleur en dat doen ze elk moment; we kunnen het niet bijhouden zo snel. Maar er is meer aan de hand:

De politiek roert zich.

  • Zo heeft Groen Links de fractie in de Tweede Kamer vragen laten stellen aan de minister.
  • Ouder-Amstel Anders onder leiding van de Fractievoorzitter heeft een petitie gestart bij de Provincie Noord-Holland, die nog niet ingediend is, Dat is pas met Kerst.

Hoe zit dat dan?

Een petitie is iets anders dan de zienswijze/beroep met nu al meer dan 1300 handtekeningen (update van vanmorgen 09.00 uur) op de teller. Dit heeft rechtstreeks met ons gemeentebestuur te maken die we vragen de rug recht te houden, geen geld te willen innen door groen op te offeren en als dat zo moeilijk is omdat de Rijksoverheid al beslist heeft, dan moet in deze tijd van bewustwording wat betreft klimaat en CO2 ergens het keerpunt duidelijk worden: “Met Ouder-Amstel begint de Victorie”, zou een goede oneliner zijn voor ons College.

Het Burgerinitiatief laat weten op de ingeslagen weg door te gaan, duidelijk politiek neutraal, met handtekeningen inzamelen tot 15 oktober 2019 waarna gerechtelijke procedures wachten.

Let op! Voor de indiening van deze zienswijze/beroep bij de Gemeente zijn uitsluitend handtekeningen op papier rechtsgeldig!

Zet uw handtekening bij de andere meer dan 1300 op papier.

Aanstaande zaterdag van 11 tot 13.00 uur in de Plus Super kunt u extra terecht bij de initiatiefnemers.

Zeg dit voort! Stimuleer uw familie, vrienden en kennissen, collega’s om hun handtekeningen te verbinden aan de zienswijze.

Bezoeken: 3

Geplaatst in A9, Berichten.