In aanloop naar de verkiezingen en keuze voor procesbegeleider 25 maart

Allerbeste Vrienden, van harte beveel ik u aan onderstaande correspondentie te lezen met de Staten- en Waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht. Niet alleen deze verkiezingen zullen onze aandacht vragen. U heeft vast al gekeken naar de aankondiging van maandagavond, de 25e maart in het Gemeentehuis met nogmaals VERKIEZINGEN maar nu met betrekking tot Het Kampje.

Gisteren en vandaag merkte ik in Ouderkerk hoe men nog niet echt het belang van de 25e begrijpt. Op deze avond mogen de inwoners van Ouderkerk hun stem uitbrengen welke procesbegeleider zal worden aangesteld om het participatieproces in Ouderkerk te begeleiden. Het moge duidelijk zijn dat wij als inwoner een grote inbreng hierin willen hebben. Niet alleen de economische ontwikkeling van ons dorp staat hier ter discussie maar ook de cultuur-historische waarde van ons Ouderkerk aan de Amstel. Uw stem doet er toe! Dus kom op 25 maart naar het gemeentehuis!

SAVE THE DATE 25 maart

Er wordt van ons verwacht dat we een keuze maken uit 3 bureau’s procesbegeleiding over het af te leggen participatietraject. Het is van het grootste belang dat u uw stem die avond laat horen, zegt dit voort. Speciaal voor de Vrienden is er tijd en ruimte geregeld voorafgaand aan de verkiezingsavond in De Vrije Handel. Vanaf 17.30 uur bent u daar welkom om op de valreep van gedachten te wisselen en te overleggen alvorens wij naar de overkant gaan. Houdt u alstublieft de Vriendenmail en/of de site in de gaten want binnenkort is er nog meer info. Succes met de te maken keuzes. Uw vragen en opmerkingen zijn van harte welkom. Hartelijke groeten van Jo Blom.

Ingezonden stuk met overdenkingen van Raul Veldhuizen

Ik vraag me af:

* hadden wij burgers niet meer kunnen doen?

* is de gemeente (die voor ons belang moet opkomen) wel ‘overlopen’?

T.a.v. het laatste: in de praktijk vind vaak ruilhandel plaats. En er zijn partijbelangen! In de provincie:

VVD (11 zetels)
D66 (10 zetels)
PvdA (7 zetels)
PVV (6 zetels)
SP (6 zetels)
CDA (5 zetels)
GroenLinks (4 zetels)
Partij voor de Dieren (3 zetels)
50PLUS (1 zetel)
ChristenUnie-SGP (1 zetel)
Ouderenpartij N-H (1 zetel)

Het college bestaat al jaren uit CDA, VVD en PvdA, die allen een neergaande lijn vertonen (-32%). D’66 en zelfs Groen Links waren echter bereid de helpende hand te bieden. Die partijen hadden ‘over links’ ook aan een meerderheid kunnen komen. En ook: waarom aan een coalitie deelnemen om vervolgens niet meer vrij te zijn op elk onderwerp een keuze te maken? In de gemeente heeft zich exact hetzelfde scenario voltrokken. De schimmige wereld van de gevestigde orde maakt gebruik van intrinsiek menselijke zwakheden (pluchegeilheid!) en kan zo nieuwkomers buiten de deur houden. Als de prognoses uitkomen zullen alle PS coalitieleden gaan verliezen. Het resultaat wordt uiteraard erg beïnvloed door de landelijke politiek maar zo is de huidige samenstelling ook tot stand gekomen. Wrang dat politici die tot clubs behoren waarover de kiezers niet tevreden zijn wel beleid hebben gemaakt dat niet meer kan worden teruggedraaid. Het democratische systeem heeft z’n beperkingen.

Raul Veldhuizen

P.S.

T.a.v. de verkiezingen voor het waterschap kwam ik nog dit tegen: https://waterschappen.mijnstem.nl/survey/175c2f906a5b108/start#

Zelf nog niet bekeken….

Bezoeken: 7

Geplaatst in Berichten, Discussiebijdrage.