20 september Het Kampje

Allerbeste Vrienden,
Met dank aan Rob Box hierbij foto’s van de stralende dag met u allen samen op Het Kampje. U heeft laten zien hoe belangrijk inspraak/participatie voor u wel is, u heeft er een inspraakfestival van gemaakt. Echt top. We zijn nieuwsgierig via welke methode het bureau Inicio in Rotterdam al uw ideeën verwerkt (ze hebben alle gegevens meegenomen) tot een voor het gemeentebestuur duidelijk ambitiedocument. U begrijpt dat wij dat met intense belangstelling op de voet volgen.

Bomenkap A9

U heeft met 730 bezoekers (geraamd totaal aantal 1000) op Het Kampje gebruik gemaakt van de mogelijkheid een handtekening te zetten tegen de bomenkap A9, dat is een mooi resultaat maar ik kan u melden: de handtekeningen stromen nog steeds binnen. Ons bereiken vragen van Vrienden waar ze terecht kunnen voor hun handtekening en dat is: aanstaande zaterdag bij de Plus van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Daarna kan het nog altijd bij Rob Fijlstra en Rits Dijkstra, maar pas op! tot 15 oktober aanstaande.

Het onderwerp kliko’s!!!

Afgelopen maandagavond, de 23e was er op NPO2 het programma NieuwLicht met Tijs van den Brink. Het onderwerp was Bron- of Nascheiding.
We raden u met klem aan indien dit programma gemist te gaan kijken want behalve dat het hilarisch is over scheiden van afval omdat: wat moet bij waar en in welke kliko? is de conclusie dat de machines voor nascheiding vele malen!!! beter hun werk doen dan dat wij dat aan de bron kunnen. Die afvalscheidingsmachines zijn slimmer, weten precies wat en waar en zo is er “schoon” gescheiden afval dat prima hergebruikt kan worden.

Kliko’s:
dat blijkt zonneklaar ouderwets denken te zijn. . .

We houden u op de hoogte, vanzelfsprekend. Met hartelijke groet, Jo Blom

Bezoeken: 4

Geplaatst in Berichten, Centrumplan, Co-productie.